Під час реалізації програми доступного житла держава приділятиме окрему увагу проблемі забезпечення житлом військовослужбовців та працівників силових структур

Під час реалізації програми доступного житла держава приділятиме окрему увагу проблемі забезпечення житлом військовослужбовців та працівників силових структур

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, доповідаючи на засіданні Комітету з економічних реформ. Він нагадав, що сьогодні на квартирному обліку в Україні перебуває майже 1,2 млн. сімей, у тому числі 180 тисяч військовослужбовців та прирівняних до них осіб.

На переконання Міністра, частково вирішити цю складну житлову проблему можливо через Державну цільову соціально-економічну програму будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, затверджену постановою Уряду. Програмою передбачено протягом восьми років збудувати майже 270 тисяч квартир (17 млн. кв. метрів). При цьому витрати на реалізацію Програми визначені в розмірі 89 млрд. гривень, у тому числі за рахунок державного бюджету – 23 млрд. гривень.

Міністр зазначив, що перші 100 млн. гривень, які отримає Міністерство за цією програмою, буде спрямовано на забезпечення житлом військовослужбовців силових структур.

`Ми маємо достатню кількість бажаючих взяти участь у реалізації програми від Міноборони, МВС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Національного космічного агентства. Розуміючи всю складність проблеми з фінансуванням житла для цієї категорії громадян, ми маємо якнайшвидше надати їм можливість співфінансувати разом з державою зведення житла`, - зауважив Володимир Яцуба.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7862