Лише через консолідацію всіх сторін, зацікавлених у перспективному розвитку Києва, можна ефективно вирішувати глобальні завдання, що стоять перед столицею

Лише через консолідацію всіх сторін, зацікавлених у перспективному розвитку Києва, можна ефективно вирішувати глобальні завдання, що стоять перед столицею

На цьому зробив акцент заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігор Соколов під час засідання архітектурно-містобудівної ради Мінрегіонбуду.

На розгляд учасниками засідання було винесено проект Концепції стратегічного розвитку м. Києва. Як прозвучало на засіданні, стратегічна ціль підготовленої Концепції – створення сприятливих умов для розвитку житлового середовища міста, комплексне використання його величезного потенціалу. А для цього Київ має розвиватись як відкрита містобудівна система.

На думку начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергія Целовальника, Концепція стратегічного розвитку має сприяти вирішенню таких проблем, як падіння обсягів житлового будівництва, розташування промислових підприємств у міській зоні, диспропорції у розвитку міста.

Підсумовуючи результати засідання, Ігор Соколов запропонував сторонам взяти матеріал Концепції за основу, водночас, провівши серйозну роботу із врахування всіх зауважень і пропозицій, надавши представникам громадськості деталізовану інформацію стосовно прийнятих змін.

`Результатом нашої роботи має стати ґрунтовний документ на перспективу. Важко переоцінити його значення для успішного розвитку столиці, тому основною нашою турботою зараз має бути віднайдення консолідованого рішення без шкоди для якості самого документу. Дуже важливо, що вже на цьому етапі ми маємо стільки думок, відмінних позицій, навіть, протиріч. Це свідчить про те, що нам вдалось зацікавити сторони та громадськість, досягти резонансу, що зрештою через діалог призведе до зваженого і професійного рішення` – зазначив заступник Міністра.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7856