Новий термінал аеропорту `Харків` готовий до роботи

Новий термінал аеропорту `Харків` готовий до роботи

28 серпня 2010-го, у Харкові на День міста відбудеться урочисте відкриття нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту `Харків`, який готується до Євро-2012.

Церемонія відкриття об`єкту Євро-2012 відбудеться на найвищому рівні – за участю перших осіб держави. Адже харківський термінал стане першим об’єктом авіаційної галузі, побудованим в рамках підготовки України до Євро-2012.

Як повідомили Інформаційний центр `Україна-2012` в прес-службі компанії DCH, відповідальній за будівництво та реконструкцію об’єктів Євро-2012 у Харкові, до 28 серпня об`єкт буде готовий на 100%: як зона внутрішніх рейсів, так і зона міжнародних рейсів. У день відкриття він прийме і відправить регулярні рейси до Києва (авіакомпанія `Дніпроавіа`).

Термінал розрахований на 650 пасажирів на годину, і ця потужність повністю буде досягнута на час проведення ігор континентальної першості з футболу 2012 року. Тобто системи аеровокзалу будуть вводитись поступово. Адже після спорудження нового терміналу розпочнуться будівельні роботи на інших об`єктах - реконструкція існуючої будівлі, створення тимчасового терміналу Євро-2012, будівництво нової злітно-посадочної смуги.

До відкриття аеровокзалу запланований також концерт за участю груп `Океан Ельзи`, `Мандри`, `Скай`, `Real`О` та інші.
Аеровокзал побудований за приватні кошти - інвестиції Олександра Ярославського, президента DCH та футбольного клубу `Металіст`, генерального інвестора та координатора підготовки Харкова до Євро-2012. Новий термінал аеропорту `Харків` буде відкритий на 3 місяці раніше, ніж це було передбачено початковим графіком.

`Ми ще раз запрошуємо представників ЗМІ відвідати церемонію відкриття терміналу. Крім святкової програми журналістам буде надана можливість оглянути новий аеровокзал, поспілкуватися з керівництвом DCH і Міжнародного аеропорту `Харків`, а також отримати бліц-інтерв`ю представників центральної влади, дипломатичного корпусу, авіаіндустрії різних країн та інших офіційних гостей`, - заявляє прес-служба компанії DCH.

Довідково

Реалізацію проекту розпочато 1 квітня 2008 р. після того, як компанія `Нью Системс АМ` (група DCH) виграла конкурс на оренду цілісного майнового комплексу аеропорту. Проект включає будівництво нового терміналу, будівництво нової злітно-посадочної смуги і капітальний ремонт перону, впорядкування привокзальної площі. Після реконструкції аеропорт прийматиме повітряні судна типу Airbus A-320 і Boeing B-737. Новий термінал площею понад 20 тис. кв.м. дозволить до 2011 р. збільшити обслуговування пасажиропотоку до 650 тис. осіб на рік. Планується також реконструкція готелю в аеропорту `Харків`, створення сучасного паркінгу, будівництво автовокзалу.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7844