Аеропорт Донецька до Євро-2012 будують цілодобово

Аеропорт Донецька до Євро-2012 будують цілодобово

Реконструкція та будівництво у Міжнародному аеропорті `Донецьк` до Євро-2012 фінансується за графіком – про це повідомив мер міста Олександр Лук’янченко. Усі п’ять проектів, котрі входять до реконструкції аеродромного та аеровокзального комплексів, будуть завершені до кінця 2011 року.

До першого напрямку – реконструкція аеродромного комплексу – належить будівництво нової злітно-посадкової смуги, штучного аеродромного покриття для облаштування місць стоянок та зведення нової аеродромно-диспетчерської вежі. На сьогодні вже готова штучна злітно-посадкова смуга, продовжуються роботи з винесення водоводу та газопроводу, а також облаштування смуги. Цей проект коштував державі майже 124 млн. грн., а місту більше 42 млн. грн. З державного бюджету виділено 2,43 млн. грн. на будівництво нової аеродромно-диспетчерської вежі, яка дуже важлива для безпеки повітряного руху – за словами мера Донецька, це буде 5-поверхова будівля з найсучаснішим обладнанням.

Пан Лук’янченко підкреслив, що нова злітно-посадкова смуга збудована відповідно до найвищих норм якості і матиме категорію `F`. Її довжина близько 4 000 метрів, а ширина – 60 метрів. Наразі до неї добудовують руліжні доріжки. У першому кварталі 2011 року смуга пройде сертифікацію і буде запущена в експлуатацію.

Другий напрямок об’єднує будівництво нового пасажирського терміналу та реконструкцію діючого аеровокзалу. Будівництво нового терміналу вже профінансовано на 40%. Для реконструкції діючого терміналу зараз розробляють проектно-кошторисну документацію.

На всіх об’єктах МА `Донецьк` ведеться цілодобова робота. Кількість робітників на будмайданчику аеровокзалу збільшена до 600 спеціалістів. Втіленню проектів у визначені терміни сприяє те, що проектно-розрахункова документація готова на 100%, а джерела фінансування узгоджені аж до 4-го кварталу 2011 року, коли об’єкти будуть введені в експлуатацію.

Місцева влада включила до Програми розвитку міста Донецьк дві накопичувальні зони для вболівальників Євро-2012. Вони розташуються поруч з аеропортом на території площею 7,3 га, де зможе тимчасово розміститися 11,5 тисяч людей.

Нагадаємо, що після реконструкуції та будівництва МА `Донецьк` зможе приймати 3100 пасажирів на годину – 2500 у новому, 500 у діючому та 100 у ВІП-терміналі. підготовка цього об’єкту до Євро-2012 обійдеться державі, місту та інвестору у 4051,12 млн. грн. Левова частка, 3846,95 млн. грн., надійде з центрального бюджету.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7839