Чернівецька ОДА: Проводити будівельні роботи на соціальних об`єктах в області мають буковинські будівельники

Чернівецька ОДА: Проводити будівельні роботи на соціальних об`єктах в області мають буковинські будівельники

Про розбудову соціальної інфраструктури Сторожинеччини йшлося під час обласного семінару за участю голови облдержадміністрації Михайла Папієва, його заступників, керівників структурних підрозділів крайової виконавчої влади, голів районних державних адміністрацій, що відбувся в Сторожинецькому районі. Протягом дня учасники семінару оглянули низку соціальних об’єктів Сторожинеччини, взяли участь у нараді з господарським активом району. За результатами огляду району Михайло Папієв звернув увагу на якість виконання будівельних робіт на соціальних об’єктах.

`Ми сьогодні побачили об’єкти, якими можна пишатися, але є і такі, що викликають чимало питань. Зокрема, школа у селі Кам’яна, яка під назвою `школа майбутнього` зараз будується. У цей об’єкт вкладено багато коштів, але ми найближчим часом не зможемо його здати, бо у проекті школи не передбачено вентиляцію`, – зазначив голова облдержадміністрації.

За його словами, необхідно перейти на прозоре планування будівництва соціальних об’єктів. Держава має без посередників фінансувати підрядників, які виконуватимуть роботи. Важливо, наголосив Михайло Папієв, аби будівельні роботи на теренах області проводили буковинські компанії, які мають відповідний досвід, техніку. Таким чином, стимулюється зайнятість населення, область матиме якісно виконані соціальні об’єкти через контроль за веденням робіт місцевими підрядниками, а також відповідні відрахування до місцевих бюджетів.

`Необхідно навчитися працювати на перспективу. Ми маємо, врахувавши усі чинники – демографічний, економічний тощо, будувати соціальні об’єкти так, щоби вони використовувалися якнайефективніше. Так ми з мінімальними фінансовими затратами забезпечимо населення відповідними соціальними закладами і за 3-4 роки знімемо потребу в таких об’єктах`, – наголосив Михайло Папієв.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7834