У вересні металурги збільшать виробництво сталі до 92 тис. тонн на добу

Днями на базі ОП `Металургпром` у Дніпропетровську Міністерством промислової політики України було проведено нараду з питань забезпечення металургійних підприємств основними сировинними матеріалами, енергоносіями та коксом на вересень 2010 року. Учасники, серед яких керівники провідних вітчизняних підприємств, галузевих об’єднань і профспілок обговорили підсумки роботи підприємств галузі з початку року та затвердили балансовий розподіл у повному обсязі. У вересні потреби металургів у металургійному коксі становитимуть 1 млн. 170 тис. тонн, аглоруди – 770 тис. тонн, концентрату – майже 1 млн. тонн, металолому - близько 450 тис. тонн тощо.

За 7 місяців цього року металурги виробили чавуну майже 16 млн. тонн, а це на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року, сталі – 18,7 млн. тонн (приріст – 13%) та прокату більш ніж 17,5 млн. тонн. (приріст – 14%). Але разом з тим, обсяг виробленої продукції за добу у липні дещо зменшився у порівнянні з попереднім місяцем. Така тенденція спостерігається в галузі з початку літа і пов’язана, перш за все, із зменшенням попиту на метпродукцію на ринках збуту.

Очікується, що вже у вересні ситуація зміниться на краще і середньодобове виробництво основних видів металургійної продукції зросте. Згідно з прогнозом `Металургпрому`, у наступному місяці цей показник по чавуну сягне більше 75,5 тис. тонн (у липні – 64,8 тис. тонн за добу), по сталі – 91,7 тис. тонн (липень – 78,1 тис. тонн), по прокату – 85,3 тис. тонн (липень – 74,9 тис. тонн). Таким чином, за результатами роботи у вересні метпідприємства виготовлять 2 млн. 270 тис. тонн чавуну, 2 млн. 750 тис. тонн сталі та 2 млн. 560 тис. тонн прокату.

http://industry.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7828