Швидкість зростання офшорної вітроенергетики склала 30%

Швидкість зростання офшорної вітроенергетики склала 30%

Як наголошується в дослідженні компанії РосБізнесКонсалтинг `Ринок альтернативної енергетики`, потужність офшорних вітроелектростанцій продовжує рости. Так, до кінця 2009 року в 12 країнах світу були встановлені вітростанції, що працюють в море. Причому 10 з них працювали в Європі, і по одній невеликий офшорної ВЕС - в Китаї і в Японії. Загальна встановлена потужність світової офшорної вітроенергетики досягла майже 2 ГВт, що відповідає 1,2% oт загальною встановленою вітроенергетичної потужності в світі.

Лідерство за сумарною встановленою потужності офшорних ВЕУ, як і в минулому році, належить Великобританії. На частку країни доводиться 35% від загального обсягу офшорних потужностей у 2009 році.

Данія посідає друге місце після Англії. Так, за 2009 рік країна ввела 237,0 МВт нових потужностей офшорних, що складає 55,6% від вже встановлених нею в минулому році. У Данії найбільша на сьогодні офшорна ВЕС була введена в дію в Північному морі - Horns Rev II потужністю 209 МВт.

Китай поки знаходиться в стороні від світових лідерів офшорної вітроенергетики, однак в 2009 році в країні була введена в дію перша за межами Європи офшорна ВЕС потужністю 21МВт, завдяки якій Китай, збільшив загальну встановлену потужність своїх ВЕС, що базуються в море, з 2 МВт до 23 МВт.
У цілому, за підсумками 2009 року, швидкість росту офшорної вітроенергетики склала 30%, що трохи нижче за показник зростання всієї вітроенергетики в цілому.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 7819