Квартири для молоді побудують в борг

Квартири для молоді побудують в борг

У наступному році Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву планує розмістити облігації під гарантії уряду на 500 тисяч гривень. А кредитування молодих сімей з держбюджету збільшити в 10 разів - до 200 мільйонів гривень. Облігації планують розмістити під 6-8%. Експерти відзначають: ефективніше буде, якщо на цінні папери встановлять ринкову ставку дохідності - не менше 12 - 14%.

У цьому році фонд планує ввести в експлуатацію більше 600 квартир. Кредити видаватимуть на придбання житла в об`єктах із готовністю вище 70%. Таких у списку фонду близько 100. Зокрема, у Вінницькій, Запорізькій, Закарпатській, Івано-Франківській і Луганській областях.

Леонід Рисухін, голова правління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву: `Йде робота, фонд не мав досвіду роботи з облігаціями, поему ми, безумовно, будемо залучати організації, які спеціалізуються на цих речах, ми будемо працювати в тих параметрах, які буде рекомендувати Міністерство фінансів і будемо працювати з государственними банками `.

http://ubr.ua/
Ідентифікатор: 7807