При терміновому продажі квартири продавці втрачають 40% вартості

При терміновому продажі квартири продавці втрачають 40% вартості

Дисконт на квартиру, виставлену на продаж з метою швидкої реалізації, за даними Гільдії ріелторів Москви, сьогодні досягає 40%. Про це повідомляє `Телеканал Нерухомість`.

Послуга `терміновий викуп`, як кажуть фахівці, одна з найстаріших і базових послуг ринку Москви, з`явилася ще в 1994 році. Згодом саме з послуги `Строковий викуп` виникла практика викупу новобудов. Так почав розвиватися інвестиційний сегмент московського ринку нерухомості.

На сьогоднішній день послугу `терміновий викуп` в Москві надають не більше 20 агентств. Основним чинником, який гальмує розвиток цього інструменту, є брак у більшості ріелторських компаній вільних фінансових ресурсів та технологій.

`Строковий викуп` - це вкладення коштів ріелторської компанії в продаваний об`єкт нерухомості з метою його подальшого перепродажу для отримання прибутку. Як правило, викуп нерухомого майна відбувається протягом 2-3 тижнів. Компанія, що надає дану послугу, повинна чітко розуміти ринок, щоб прогнозувати вартість подальшого продажу об`єкта. Найбільш активні гравці цього сегменту ринку не викуповують нерухомість з дисконтом менше 30-40% від вартості, навіть якщо декларують споживачеві менші суми. Проте багато компаній все-таки готові викуповувати об`єкти з дисконтом 15-20%, повідомляє Гільдія ріелторів Москви.

Як правило, викуп відбувається на співробітника компанії, а не на прямого покупця. Тому в ціну викупу закладені всі витрати на подвійне переоформлення, на сплату податків та інше.

До того ж професіонали викуповують тільки ті об`єкти нерухомості, у яких зрозуміла і легко определяема ринкова вартість. Тобто, якщо відсутній ризик помилитися і `спрацювати в мінус`. Наприклад, майже неможливо передбачити точні ціни і термін реалізації комерційної нерухомості та багатьох складних об`єктів заміської нерухомості. Тому, вважають ріелтори, послуга `терміновий викуп` створена в основному для масового ринку вторинного житла.

Проте власник, вимушений вдатися до послуги термінового викупу, крім істотного дисконту піддається додатковим ризикам.

По-перше, ріелторська компанія, що забезпечує строковий викуп, може порушити свої заявлені фінансові умови. Наприклад, найпоширенішою ситуацією є, коли агентство нерухомості навмисно затягує видачу грошей продавцю після реєстрації договору до моменту продажу квартири новим покупцям.

По-друге, продавець може зіткнутися з відвертим шахрайством, пов`язаним, як правило, з неповною ціною в договорі. Тобто, в договорі вказується сума в 1 млн рублів (щоб не платити податок на прибуток), після реєстрації угоди уже колишньому власнику віддають рівно 1 млн рублів, обіцяючи `інше` потім. У зв`язку з цим експерти рекомендують звертатися за послугами тільки у надійне і зарекомендувало себе агентство.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7793