Миколаївська ОДА: За участі першого заступника голови ОДА Геннадія Ніколенка розглянуто питання щодо Проекту будівництва мостового переходу через Південний Буг у м. Миколаєві

Миколаївська ОДА: За участі першого заступника голови ОДА Геннадія Ніколенка розглянуто питання щодо Проекту будівництва мостового переходу через Південний Буг у м. Миколаєві

3 серпня в м. Київ, в Укравтодорі відбулась зустріч першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Г. Ніколенка з представниками японської делегації ДЖАЙКА Тойомі Такеда, фахівця із кредитування, координатора проекту та Атсуші Накагава, асистента директора.

В зустрічі взяли участь представники ДП `Укравтодор`, МЗС, Мінприроди, Мінфіну, Мінтрансзв’язку, АТЗТ `Київсоюзшляхпроект` та ДП `УКРДНІПРОДОР`.

Під час зустрічі розглянуто питання щодо Проекту будівництва мостового переходу через Південний Буг у м. Миколаєві на міжнародній автомобільній дорозі М-14 Одесса-Мелітополь-Новоазовськ, яка пролягає вздовж Азовського та Чорного морів, забезпечуючи зв`язки між собою великих промислово-адміністративних центрів та морських портів півдня України. Автодорога також входить до складу двох міжнародних транзитних коридорів: Євро-Азійський транспортний коридор (Рені-Ізмаїл-Одеса-Миколаїв-Мелітополь-Новоазовськ на Таганрог) та Чорноморська автодорога (Одеса-Миколаїв-Херсон-Керч).

Проект передбачається реалізувати за рахунок програми Офіційної Допомоги Розвитку Уряду Японії (ОДР) відповідно до ЗУ `Про Комплексну Програму утвердження України як транзитної держави у 2002-2010 роках` та відповідного розпорядження КМУ.

Орієнтовна вартість складає 540 млн. дол. США. Кредитування здійснюється японською стороною за ставкою приблизно 1,4% та строком до 25 років із пільговим періодом в 5-7 років. Замовником будівництва передбачено Укравтодор.

В грудні 2009 року відбувся візит місії JIСА в Україну, в тому числі до м. Миколаїв. За домовленістю із представниками JIСА, Укравтодор в лютому 2010 року заповнив та надіслав, відповідно до запитань від ЛСА, документ про Проект. Після отримання попереднього схвалення Проекту, координатор від JIСА повідомив Укравтодор в робочому порядку про запланований приїзд місії ТОК до м. Києва у липні-серпні ц.р.

Відповідно до місії SAPROF з жовтня 2010 року до липня 2011 року передбачається проведення досліджень, під час яких буде здійснено експертизу щодо доцільності спорудження мосту. Команда буде працювати з періодичними інспекціями JICA.

В разі позитивних висновків JICA щодо необхідності будівництва мостового переходу, будівельні роботи можуть розпочатися в І півріччі 2012 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7783