Київська МДА: Реконструкцію Московської площі буде повністю завершено до кінця 2010 року - в.о. голови КМДА

Київська МДА: Реконструкцію Московської площі буде повністю завершено до кінця 2010 року - в.о. голови КМДА

Завершення будівництва дворівневої розв’язки на Московській площі є одним із найбільш очікуваних об’єктів для водіїв та пішоходів міста Києва. Транспортний вузол на Московській площі сьогодні один із найбільш завантажених у столиці: щодоби там проїжджають близько 120 тисяч автомобілів. Тут перетинаються дві великі магістралі загальноміського значення – проспект 40-річчя Жовтня і бульвар Дружби Народів, Чернігівський та Одеський напрямки. Через Московську площу також проходить мале транспортне кільце столиці.

З метою ознайомлення з ходом реконструкції площі та будівництва естакади сьогодні об’єкт відвідав в.о. голови КМДА Олександр Попов. `Будівельники розуміють, що це важливе питання і ведуть будівництво повним ходом`, – прокоментував він стан справ, зауваживши, що мала місце проблема з комплектацією цього об‘єкту металоконструкціями, які поставляються з Росії. `Це була одна з об’єктивних обставин, що давали підстави для певних ризиків. Сьогодні проблема вирішена, поставки розпочалися і йдуть стабільно. Отже цей об‘єкт ми завершимо в нинішньому році, наприкінці листопада. Будівництвом такої важливої транспортної системи буде вирішено дуже наболіле питання для столиці та відновлене нормальне транспортне сполучення`, – зауважив Олександр Попов.

Наразі роботи з реконструкції об’єкту виконані на 85%: прокладені всі сантехнічні та інженерні мережі, повністю збудовані опори естакади (довжина естакади 390 м, разом з підходами – 600 м), змонтовано 1 тис. 210 тонн металевих конструкцій прогонових будов естакади, завершено оздоблювальні роботи на підземних пішохідних переходах через проспекти Науки, Червонозоряний та 40-річчя Жовтня, побудовано пішохідний міст через Червонозоряний проспект.

Крім того, вже завершені роботи з прокладання високовольтних кабельних мереж. Продовжуються роботи з бетонування залізобетонної плити автопроїзду естакади: вже влаштовано 1000 куб. м. Проводяться роботи з ремонту залізобетонної плити автопроїзду існуючого шляхопроводу через залізничні колії.

`Введення об’єкта в експлуатацію наприкінці 2010 року збільшить пропускну спроможність транспортного вузла у 1,5 рази, тобто до 12 тисяч авто за годину та покращить екологічний стан в районі транспортної розв’язки. Крім того, значно покращиться транспортне сполучення як для мешканців Голосіївського району та прилеглих районів, так і для транзитного транспорту`, – відзначив Олександр Попов після огляду об’єкту.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7782