Дефіцит землі гальмує малоповерхове дерев`яне житлове будівництво в РФ

Дефіцит землі гальмує малоповерхове дерев`яне житлове будівництво в РФ

Сьогодні ринок дерев`яного домобудівництва все ще перебуває в стадії формування, хоча в Росії є всі необхідні передумови для його розвитку. За інформацією, представленої МА `Навігатор` в інформаційному звіті `Проект організації виробництва панельно-каркасних будинків`, близько 30% ринку заміського житлового будівництва в Росії припадає на частку дерев`яних будинків. Сегмент дерев`яного житлового будівництва в загальному обсязі малоповерхового будівництва неухильно зростає і за прогнозами аналітиків збільшиться за 2010 рік приблизно на 15%.

Однією з головних причин, що гальмують розвиток цієї галузі, сьогодні є високі ціни на кінцеву продукцію. Фахівці вважають, що в країні штучно створений дефіцит землі. Вкрай складно знайти і отримати вільні ділянки під масове дерев`яне будівництво.

Всі турботи по прокладці комунікацій і створення комунально-побутової бази лежать тільки на плечах тих, хто будує дому. Якісних плитних матеріалів в Росії не проводиться. Все це істотно збільшує ціну будинків. У результаті в Росії високу ціну мають навіть каркасно-панельні будинки, масове будівництво яких допомогло багатьом зарубіжним країнам швидко вирішити житлові проблеми і забезпечити своє населення доступним якісним житлом.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 7770