Стартував конкурс термомодернізації громадських будівель для малих та середніх українських міст
Фото: European in Ukraine

Стартував конкурс термомодернізації громадських будівель для малих та середніх українських міст

Європа надасть фінансову допомогу для термомодернізації громадських будівель в Україні. Малі та середні міста України запрошуються до участі у конкурсі. У рамках програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні» виділено перші 100 млн євро. Її фінансують Європейський інвестиційний банк та банк Європейського Союзу.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури буде відбирати проєкти. До участі у конкурсі приймаються проєкти термомодернізації дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров'я, спортивних та культурних центрів та адміністративних будівель. Програма також охоплюватиме проєкти ремонту громадських будівель, пошкоджених військовими діями, будівництва бомбосховищ та адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.
Мета програми збільшення енергоефективності будівель за допомогою утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, лічильників та систем контролю енергоспоживання, модернізацію систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

У рамках програми, перш за все, нададуть підтримку малим та середнім громадам, які не мають досвіду у реалізації великих міжнародних проєктів з термомодернізації.

Відбір проєктів здійснюватиметься до 3 червня 2023 року.
Умови конкурсу можна знайти в оголошенні↗️.
Ідентифікатор: 15442