Практичний посібник із безбар’єрних рішень врахує воєнні реалії українських міст
Фото: Big City Lab

Практичний посібник із безбар’єрних рішень врахує воєнні реалії українських міст

Рекомендації, які враховують реалії України, будуть додані в «Альбом безбар’єрних рішень». Про це повідомили в пресцентрі Мінрегіону. До практичного посібника додадуть рекомендації, як перетворити простір навколо в комфортний з урахуванням воєнного часу та післявоєнної відбудови, уточнює BAU.ua.

Альбом, створений минулого року, розповідав, як зробити міський простір комфортним для усіх людей. Тепер до нього додадуть безпекові потреби. Як повідомляє громадська організація «Безбар'єрність», ініціативна група розробить рекомендації:
  • на що потрібно звернути увагу під час вибору будівлі для укриття,
  • які правила світломаскування для волонтерських штабів або тимчасових шпиталів,
  • який тип і розмір дверей підходить для евакуації поранених тощо.

Нагадаємо, що «Альбом безбар’єрних рішень»↗️ покликаний допомогти створити міське середовище, дружнє до користувачів із різними розмірами тіла та потребами: з тимчасовими чи постійними порушеннями здоров’я, дорослих із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
Наприклад, зона навколо входу в будівлю повинна мати вільний відкритий простір площею, наприклад, 2,1х2,5 м для маневрування особі на кріслі колісному та можливість зручного відкривання дверей. З придверним піддоном врівень та навісом.
Ідентифікатор: 15352