Змонтована гібридна сонячна станція на 30 кВт в Люботині
Сонячна електростанція 30 кВт Еко-систем

Змонтована гібридна сонячна станція на 30 кВт в Люботині

Монтажними робітниками компанії "Еко-систем" було змонтовано гібридну сонячну станцію на 30 кВт, спроектована на двох інверторах фірми Solis: мережевий 25 кВт і гібридний 5 кВт, що забезпечує лінію резервування, для виділеної лінії навантажень, на випадок відключення зовнішньої мережі. Сумарне резервування в акумуляторному блоці = 20 кВт/год, що гарантує клієнту 7 годин автономного електроживлення будинку середньою потужністю 2 кВт, або 14 годин безперебійного живлення, середньою потужністю 1 кВт, або цілу добу безперервного живлення середнього навантаження в 500 Вт!
Уф, як все заплутано, правда? Але простими словами: якщо клієнту відключать світло, то його будинок буде живитися від акумулятора ще цілу добу, при мінімальному показнику навантаження! На першому етапі робіт була реалізована установка на даху 50-ти монокристалічних фотомодулів преміум сегменту, виготовлених по perk-технології і half cell технології. Сонячні панелі JaSolar 340 Вт., Що забезпечують сумарну потужність генерації 17 кВт.
На другому етапі встановлено ще 50 од. таких же фотомодулів (17 кВт), що дозволить використовувати весь закладений ресурс фотомодулів (30-36 кВт). Головним пріоритетом даної системи є компенсація внутрішнього споживання дому та генерація надлишків електроенергії в зовнішню мережу.

Після завершення другого етапу установки фотомодулів, оціночно, 10% річної вироблення буде йти на компенсацію внутрішнього споживання. А 90% на генерацію в зовнішню мережу за ставкою "зеленого тарифу"! Що, з урахуванням відрахувань всіх податків, складе орієнтовну прибуток в розмірі 5500-5800 $ в рік. З урахуванням вартості комплекту і з урахуванням установки другого етапу, бюджет проекту буде еквівалентний 22000 $. Розрахункова окупність даного проекту, з урахуванням вкладених коштів на комплект обладнання, складе 5 років. У разі відсутності акумуляторного блоку, термін окупності міг би скоротитися до 3,5 років, при такій же конфігурації обладнання. Був оформлений договір «зеленого тарифу». Тривалість робіт склала 1 місяць, з урахуванням зимового часу. У нинішній весняний, і прийдешнє ж літню пору, термін установки складе 2 тижні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 95 480 XX XX +380 95 480 3580
Ідентифікатор: 15173