Для українських виробників будівельних товарів білоруський ринок втратив передбачуваність
Фото: Henry & Co. (c) Pexels

Для українських виробників будівельних товарів білоруський ринок втратив передбачуваність

Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування імпорту низки українських товарів, включаючи будівельні. Як повідомляє пресцентр Мінекономіки України, рішення затверджено постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292.

Імпорт в Білорусь окремих видів товарів, що походять з України, тепер здійснюється за разовими ліцензіями. Міністерство антимонопольного регулювання та торгівлі Білорусі уповноважене видавати такі ліцензії за погодженням з державними органами та іншими організаціями.

У список входять: плити ДСП і ДВП, шпалери, цегла, керамічна плитка та меблі. Наразі постачальники товарів з України перебувають у підвішеному стані. Обмеження можуть застосовуватися або не застосовуватися до конкретних компаній.

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Міністерство пропонує компанії, яка постраждає від білоруських санкцій, звернутися до них. Вони спільно з торговельним представником України допоможуть у пошуку альтернативного ринку продажу.

Читайте ще: Зроблено крок щодо гармонізації вимог до будівельних матеріалів із європейськими

Дія білоруської постанови розрахована на пів року.
Ідентифікатор: 15148