Енергодім припинив відшкодовувати витрати на проєктних менеджерів

Енергодім припинив відшкодовувати витрати на проєктних менеджерів

Як повідомив Фонд енергоефективності, 22 березня 2021 року Наглядова рада призупинила компенсацію витрат на послуги із супроводженням проєктів за програмою «Енергодім». Фонд припинив часткове відшкодування витрат на проєктного менеджера з 24 березня 2021 року.

Це означає, що з 24 березня 2021 року заявки від ОСББ розглядаються без урахування документів про відшкодування витрат на послуги супроводження проєктів. Як пояснюють у Фонді, це повинно запобігти потенційним ризикам отримання неправомірної вигоди. Деякі попередні заявки виявили невиправдане завищення вартості послуг із супроводження проєктів, зокрема на першому етапі реалізації.

Компенсація інших витрат ОСББ залишилася. Фонд і далі повертає кошти, витрачені на енергоаудит, розробку проєктної документації, будівельно-монтажні роботи, авторський та технічний нагляд, сертифікацію енергоефективності будівель.

Читайте ще: Національний план дій з енергоефективності продовжений на десять років

Фонд енергоефективності виступає за збереження можливості отримання ОСББ компенсації витрат на послуги із супроводження проєктів. Але ця можливість потребує вдосконалення.
Ідентифікатор: 15103