Пішов із життя президент асоціації виробників будівельних матеріалів Іван Салій
Олена Сердюк (с) BAU.ua
2013 рік: Іван Салій на зборах КБУ

Пішов із життя президент асоціації виробників будівельних матеріалів Іван Салій

26 вересня 2020 року у віці 77 років пішов із життя Іван Салій, віцепрезидент Конфедерації будівельників України (КБУ), президент асоціації «Всеукраїнська спілка виробників будівельних матеріалів та технологій».

Свого часу саме пан Іван наголошував на об’єднанні трьох будівельних організацій, що діяли на той час (Українська Будівельна Асоціація, Будівельна палата та Всеукраїнська спілка виробників будівельних матеріалів), з метою збільшення важелів впливу на уряд та просування інтересів українських виробників.

Ще у 2010 році Асоціація під головуванням Івана Миколайовича спільно з державним підприємством «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» (ДП НДІБК), розробила та подала на розгляд уряду матеріали щодо необхідності запровадження державної програми утеплення будинків.

За життя Салій Іван Миколайович був також представником президента в Києві й першим головою КМДА з березня 1992 року до квітня 1993 року. Ця посада тоді фактично означала роль представника президента в столиці.
Він обіймав посаду заступника голови КМДА та курував питання транспорту, був радником міністра регіонального розвитку та будівництва, депутатом Верховної Ради I (1990-1992) і III (2000-2002) скликань.

Написав навчальний посібник «Українські міста: питання власності й муніципального управління» та ще п’ять книжок. Всебічно займався проблемами будівельної галузі і розвитком України.

Будівельна громада втратила одного з найактивніших своїх членів.
Ідентифікатор: 14976