Американські енергетичні компанії популяризують ощадне споживання
Фото: cottonbro з Pexels

Американські енергетичні компанії популяризують ощадне споживання

Компанії США, в тому числі енергетичні, пропонують своїм клієнтам безкоштовні енергозберігаючі набори. Тим самим навчаючи людей економити ресурси та сприяючи енергозбереженню.

Основу таких наборів складають світлодіодні лампи. Але комплект може містити пристрої для економії води.
Наприклад, Idaho Power зі світлодіодними лампочками надсилає й таймер для душу. Це пісковий годинник на 5 хвилин. Простий і візуально дієвий засіб не забути про час під душем.
У комплект Indianapolis Power & Light входить аератор для крана – насадка, що зменшує витрати води.
Focus on Energy пропонує шість різних наборів. У комплект можуть входити розетки для побутових електроприладів, які запобігають електроніці відбирати живлення, коли вони вимкнені або не використовуються. Також цікавою є трубна ізоляція для будинкових труб холодної та гарячої води. Вона зменшує втрати тепла через труби гарячої води та запобігає утворенню конденсату на трубах холодної води.

Основними чинниками зацікавленості для споживачів є безкоштовне отримання і зменшення комунальних платежів. Енергетичні компанії підтримуються державою.

В Україні жодна з енергетичних компаній не проводила подібної акції або інформації про неї знайти не вдалося. Схожий набір пропонує ДТЕК, але він не безкоштовний, а доповнює торгову пропозицію щодо встановлення зонного лічильника.
Однак, у 2017 році НКРЕКП затвердив інвестиційну програму з безкоштовної заміни лічильників електроенергії для споживачів. Чи працює ця програма зараз у вашому населеному пункті, необхідно уточнювати у енергетичної компанії.

Читайте ще: 22 тис. українських домогосподарств встановили сонячні панелі

Ще однією цікавою програмою в США є Community Canopy, яка допомагає власникам будинків та громадам економити енергію та гроші, висаджуючи дерева. Організатори програми стверджують, що, посадивши дерево, можна влітку заощадити на рахунках за електроенергію до 20% і очистити повітря.
Ідентифікатор: 14969