Виставка «Ваш Дім, Одеса» відкрила будівельний сезон
Центр виставкових технологій

Виставка «Ваш Дім, Одеса» відкрила будівельний сезон

В Одесі у виставковому комплексі Одеського морського торгового порту 23-25 ​​лютого 2017 року відбулася 30-та ювілейна спеціалізована виставка з будівництва, матеріалів і нових технологій «Ваш Дім, Одеса».

Виставка відбулася за підтримки та активної участі Одеської міської ради, Будівельної палати України, Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів, Одеської державної академії будівництва та архітектури, Одеської регіональної торгово-промислової палати, Одеської організації національної Спілки архітекторів України, Одеської організації Спілки дизайнерів України, громадської організації «Асоціація одеських будівельників».

Генеральним партнером виставки виступила компанія «Royal Construct» - виробник енергоефективних будівельних конструкцій.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь: начальник Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради Шелюгін А. І., директор будівельно-технологічного Інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури Суханов В.Г., Півників А. А. - директор з розвитку компанії «Royal Construct», голова Одеської організації національної Спілки архітекторів України Мироненко В. І., заступник голови правління Одеської організації Спілки дизайнерів України Коган П. Я., голова громадської організації «Асоціація Одеських будівельників», професор Одеської державної академії будівництва та архітектури Чабаненко П. Н., виконавчий директор Одеського регіонального відділення Асоціації міст України Демченко В.Г.

Будучи унікальним спеціалізованим заходом, проведеним у поточному році разом із добре знайомою і улюбленою одеситами 15-ю спеціалізованою виставкою «Котедж & Ландшафт», поєднавши в собі будівельну та ландшафтну тематики, розвиваючи тему енергозбереження та енергоефективності, у цьому році виставка зібрала понад 100 компаній із 8 областей України та Туреччини. Ми раді відзначити розширення географії і складу наших учасників.

Найбільш широко було представлено напрямок будівельних і оздоблювальних матеріалів на стендах компаній: АРТ КИПРЕЙ, Артіфіко, Болгарський камінь, Одеський керамзитовий завод, ТОВ Копальня, ТПК ВІЗИР.

Покрівельні і фасадні ізоляційні системи були представлені на стенді турецької компанії POLIKROM YALITIM URETIM INS. SAN. TIC. LTD. STI., а також у ряду українських компаній: Remmers, Акваізоіл, Аляска Ко, КАМ Кераміка, Креатон Україна, Полізіт.

Напрямок енергозбереження та ефективного будівництва, крім науково-практичних заходів, знайшло своє відображення в активній роботі підприємств: Royal Construct, Верховинський Зруб, Свій Будинок, Сервус Одеса, Сіпбуд, Сучасна Садиба, Полифасад-Південь, Теплий дім, Елком Україна НТЦ, Юлкор- Електро, Руслан і Ко, Неотепло.

Системи очищення води були представлені на стендах компаній: КБ-ЕКОПРОЕКТ, Олівет Україна, Ливша, Galeco.

Будівельна і дорожня техніка була представлена ​​на стендах компаній: Бетонмаш, ТМ Геркулес.

Як завжди яскраво представлено, що органічно вписався в будівельну тему, напрямок ландшафтної архітектури і дизайну на стендах компаній: ALTUN TENTE CADIR BRANDA TEKS. SAN. TIC. LTD. STI., Stonepools, Берізка, Ваш Басейн, Термодерево, Гнучко, Промоснастка, Термід, Текхіл, готових запропонувати яскраві і нестандартні рішення по оформленню зелених зон відпочинку.

Інтер'єрні рішення і пропозиції щодо декору були представлені на стендах компаній: Територія дерева, ONCU GRUP KAGIT PLASTIK VE MATB. SAN. TIC. A.S., Велюкс Україна, Двері Білорусії, Кування Вилкове - майстерня Юрія Єфімова.

Виступаючи традиційним щорічним майданчиком для зустрічі фахівців будівельної галузі, у рамках виставки, при активній участі партнерів проекту, була реалізована насичена і різноспрямована програма заходів.

23 лютого генеральним партнером виставки, компанією «Royal Construct», в соорганізаторстві з Національною спілкою архітекторів України, за підтримки Української ради по зеленому будівництву, був організований будівельний форум, присвячений новим трендам у багатоповерховому будівництві: енергоефективності, екологічності та технічній політиці. У ході роботи форуму були показані переваги використання енергоефективних конструкцій при будівництві багатоповерхових будинків, котеджів та інфраструктурних об'єктів.

Також 23 лютого Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради спільно з Одеською обласною організацією Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, за підтримки Одеської державної академії будівництва та архітектури, організували науково-практичний семінар «Історико-культурна спадщина м.Одеси як об'єкт номінації ЮНЕСКО» з метою публічного обговорення шляхів збереження історичної забудови центру Одеси, питань із підготовки номінаційного досьє для включення історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, підготовки менеджмент-плану - невід'ємною складовою номінаційного досьє, визначення оптимальних шляхів вирішення проблем по збереженню об'єктів культурної спадщини, проведення конструктивної дискусії, пошуку шляхів спільного вирішення поставлених завдань.

24 лютого відбувся науково-практичний семінар «Вода для кави», організований Всеукраїнським водним спільнотою «WaterNet» спільно з фахівцями ТОВ «НВО« Екософт».

У семінарі взяли участь понад 30 фахівців: представників наукових установ та фахівців компаній в сфері водопідготовки.

Метою семінару було ознайомлення учасників з останніми досягненнями в технологіях очищення води, зокрема - зворотним осмосом, а також розгляд особливості підготовки води для кави з практичної оцінкою (дегустацією) кави, приготованого на різній воді: пом'якшеній, зворотноосмотичній і воді, підготовленій системою Ecosoft RObust.

Також 24 лютого відбувся науково-практичний семінар «Енергоефективність будівель», організований Одеським регіональним центром енергозбереження та енергоменеджменту.

25 лютого кафедрою економіки і менеджменту Національного університету «Одеська морська академія» був проведений майстер-клас «Лідер серед нас. Чи кожен може ним стати».

Протягом всього періоду роботи виставки Одеським коледжем комп'ютерних технологій «Сервер» проводилися майстер-класи з розпису посуду, виготовлення об'ємних листівок і малюнку на воді.

На території Творчої майстерні «Моє улюблене місто» під керівництвом компанії ArtFoxStudio на чолі з Оленою Чарній був організований майстер-клас з техніки «акварель», спільно з учасниками та гостями виставки створювалося художнє панно «Моє улюблене місто», гостям виставки було запропоновано замислитися над питанням поєднання архітектури міста з новими технологіями і матеріалами будівництва.

Компанія «Колібрі» провела майстер-клас із флораріуму: зонування та озеленення будинку живими квітами.

У ході роботи виставки було зареєстровано понад 5000 фахівців з 6 країн: України, Ізраїлю, Молдови, Росії, Румунії, Туреччини. У числі зареєстрованих - представники підприємств будівельної галузі з 14 областей України. Згідно опитування, проведеного серед відвідувачів виставки: 24% розглядають виставку як майданчик для пошуку нових ділових партнерів, а також для ознайомлення з новинками будівельної галузі; 44% відвідувачів - кінцеві споживачі, які відвідали виставку з метою пошуку компаній для будівництва та ремонту, ландшафтного озеленення прибудинкової території. Опитування також показали високу оцінку, дану відвідувачами рівнем проведення виставки.

Хочеться особливо відзначити наших інформаційних партнерів, які взяли найактивнішу участь в кропіткої підготовки та роботі виставки. Видання, які стали партнерами виставки «Ваш будинок, Одеса»: журнал Акватерм, Капстроительство, PROF BUILD, СВІТінформ, Будівельний журнал, Ковальська майстерня, Прес-біржа, бюлетень Перевізник, інформаційні портали WaterNet, Українська асоціація кераміки, BUILD PORTAL, WEBПРОРАБ, BAU.UA, DOM.RIA, IBUD.UA, а також журнал «Будівництво та ремонт», інші спеціалізовані та масові видання, інформаційні портали.

І знову в Одесі виставка «Ваш Дім, Одеса» зібрала фахівців будівельної галузі, архітекторів і дизайнерів, зацікавлених поділитися досвідом і ознайомитися з інноваціями і останніми тенденціями будівельного ринку.

Запрошуємо взяти активну участь в 31-й виставці в Одесі через рік - 22-24 лютого 2018.

До скорої зустрічі!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 48 786 XX XX +380 48 786 0590
+380 48 786 XX XX +380 48 786 0591
Ідентифікатор: 13873