В Україні з’явиться перший "розумний" міський квартал

В Україні з’явиться перший "розумний" міський квартал

У Києві з`явиться перший в Україні smart-квартал Living Lab, оснащений новітніми технологіями для комфортного життя містян. Проект, який реалізується у рамках Kyiv Smart City, стартує восени цього року, завершення робіт заплановане на весну 2017 року, повідомляє прес-центр КМДА.

“Розумний” квартал з`явиться по вулиці Мельникова (Шевченківський р-н столиці) і охопить територію парку ім. Котляревського та район станції метро "Лук'янівська". Тут планується встановити світлофори, які самостійно регулюватимуть дорожній рух, запобігаючи утворенню заторів, датчики для незрячих, пішохідний перехід зі світловідбивачами, зупинки та лавочки з сонячними батареями, електрозаправки для мобільних телефонів. Підземний перехід біля м. "Лук'янівська" буде облаштовано для людей з особливими потребами.

У парку ім. Котляревського з`являться ліхтарі з Wi-Fi, тривожні кнопки для виклику поліції, система відеоспостереження. Планується також облаштувати доріжки для велосипедистів, велопарковки та велопрокат, скейт-парк, майданчики для дітей і урни для сортування сміття.

За словами координаторів Kyiv Smart City, концепт облаштування кварталу відкритий для обговорення з місцевими мешканцями, тому остаточна кількість і характер нововведень будуть відомі вже наприкінці строку його реалізації. Для залучення мешканців кварталу до обговорення змін команда Kyiv Smart City планує у жовтні проводити соцопитування.

Проект буде реалізовано за кошти інвесторів — компаній, які встановлюватимуть і тестуватимуть інноваційне обладнання для “розумних вулиць”.

Нагадаємо, що з початку вересня цього року стартував конкурс інтегрованого розвитку міст України, спрямований на пошук кращих реалізованих проектів зі створення комфортних умов проживання у містах.

Ідентифікатор: 13602