LED EXPO: перша в Україні виставка світлодіодного оcвітлення
Фото: ledexpo.com.ua

LED EXPO: перша в Україні виставка світлодіодного оcвітлення

10-11 вересня 2014 пройшла перша виставка світлодіодних рішень та освітлення LED EXPO, проводиться за підтримки Асоціації "Виробників світлодіодної техніки". Експерти назвали виставку історичною подією для світлодіодних технологій в Україні і ще однією можливістю розвитку енергоефективності.

Володимир Гройсман, віце-прем'єр міністр України, який був присутнім на урочистому відкритті виставки, позитивно відзначив активізацію бізнесу і громадськості у напрямку здійснення заходів з енергозбереження та енергоефективності, реалізація яких дозволить підвищити рівень енергетичної незалежності України. За його словами, виставка LED EXPO є яскравим прикладом такої активності, оскільки представляє новітні світлодіодні рішення, які займають лідируючі позиції серед методів енергозбереження.

За словами Вадима Поляковського з компанії “Philips Lighting Украина”, економія половини електроенергії, яка припадає на освітлення (у тому числі і завдяки використанню світлодиодних технологій), дозволить знизити загальні витрати електроенергії країни на 10%. За оцінками компанії Philips, у 2020 році приблизно 75% усієї нової встановленої освітлювальної техніки буде на основі світлодіодів.

Енергозбереження, якого вдалось досягти за останні роки завдяки світлодіодним технологіям:
• Вуличне світлодіодне освітлення міст Києва, Харкова, Донецька. Економія електроенергії склала 1,7 млн кВт/год. Термін окупності 3-3,5 років, термін служби — 10.
• 6 станцій київського метрополітену освітлюються світлодіодними лампами, що замінили лампи накалювання. Економія електроенергії склала 1,9 млн кВт/год. Термін окупності — 9 місяців, термін служби - 10 років.
• Світлодіодне освітлення використовується на автомобільних дорогах Київ-Бориспіль, Київ-Чабани, Київ-Вишгород.
• 4 ВУЗи України впровадили світлодіодне освітлення — Національний Університет ім. Тараса Шевченка, НТУУ КПІ, Харківська Національна Академія Міського Господарства, Львівський Державний Університет.
• Освітлення Олімпійського Стадіону в Києві.
• Освітлення Національної дитячої лікарні «Охматдит» та багато інших об'єктів.
Загальна економія електроенергії тільки по цих об'єктах становить не менше 20 млн кВт/год, що свідчить про великий внесок в енергозберігаючі технології в Україні.
Ідентифікатор: 12305