Стартував реверс природного газу зі Словаччини в Україну
Фото: facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Стартував реверс природного газу зі Словаччини в Україну

Сьогодні, 2 вересня Україна розпочала реверсні поставки природного газу зі Словаччини. Офіційний запуск газогону "Вояни-Ужгород" у місті Велке Капушани, Словаччина, відвідав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
На своїй офіційній сторінці у Facebook А. Яценюк зазначив: “Ще півроку тому мало хто сподівався, що ми спільними зусиллями зможемо придбати у Європейського Союзу до 10 млрд м3 газу”. Прем’єр-міністр назвав подію “дуже великим кроком вперед”, який було зроблено, “подолавши всі і політичні, і технічні труднощі”.
Прем’єр також підкреслив, що в Україні було прийнято багато важливих рішень, спрямованих на посилення енергетичної безпеки держави. Від імені Уряду України він звернувся до європейських партнерів, закликаючи “країни-члени Євросоюзу долучились до інвестицій в українську ГТС”.
Єдині підходи у політиці, економіці та енергетиці, а також диверсифікація енергопостачання та забезпечення енергоефективності — такі напрямки А. Яценюк назвав основними для подальшого посилення енергетичної незалежності держави.
Нагадаємо, що з 16 серпня Словаччина постачала газ в Україну у тестовому режимі.
Ідентифікатор: 12274