Чи введуть будівельні санкції?
Фото предоставлено КБУ
Зліва направо: Грусевич Віталій Олегович, Член Ради директорів Конфедерації, Грабар Сергій Володимирович, Виконавчий директор Конфедерації, Рисухін Леонід Іванович, Глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, Янчук Андрій Миколайович, Начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції в м.Києві

Чи введуть будівельні санкції?

Конфедерація будівельників України (КБУ) рекомендує вітчизняним забудовникам відмовитися від використання продукції, яка виробляється в Росії. Відповідне рішення обговорили і прийняли на розширеному засіданні, яке пройшло 6 серпня в Мінрегіоні. Пропозицію готують і збираються направити в міністерство для розгляду.

Згідно рішення, державні будівельні підприємства повинні відмовитися від російських матеріалів і техніки, а для приватних підприємств заборона носить рекомендаційний характер, при цьому слід віддавати перевагу продукції, виготовленій в Україні.

Також, Конфедерація підтримала ініціативу ввести податкові пільги для будівельних підприємств Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2015 року.
Ще один напрямок діяльності — співпраця з Державною реєстраційною службою України з питань прав на нерухомість. Глава робочої групи Віталій Грусевич розповів, що ведеться робота з розширення повноважень нотаріусів, щоб вони могли реєструвати нерухомість і видавати свідоцтва, а також розглядають можливість створення відкритого електронного державного реєстру.
Ідентифікатор: 12218