У будівельній сфері спростять основні процедури
Олена Сердюк, BAU.ua

У будівельній сфері спростять основні процедури

Мінрегіон та Міжнародна фінансова корпорація (МФК) мають намір працювати над поліпшенням інвестиційного клімату в будівельній сфері та спрощенням дозвільно-погоджувальних процедур. Відповідний договір про співпрацю був підписаний сторонами 12 серпня, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
Свої підписи під документом поставили Дмитро Ісаєнко, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, і Ліза Кестнер, керівник Департаменту Європи та Центральної Азії, що представляє МФК.
Основними векторами співпраці стануть удосконалення нормативно-правової бази будівельної та суміжних сфер; спрощення дозвільно-погоджувальних процедур; залучення приватного сектора і суспільства до впровадження реформ.
Ліза Кестнер високо оцінила результати, вже досягнуті відомством в зазначеному напрямку.
Дмитро Ісаєнко, в свою чергу, подякував МФК за консультативну допомогу в підготовці законодавчої бази. Він також підкреслив, що договір не передбачає надання фінансової допомоги від іноземних партнерів, а лише організацію відповідних спільних заходів, спрямованих на удосконалення нормативної бази і впровадження нововведень на місцях.
Торік Україна посіла 41 місце в рейтингу Світового банку «Ведення бізнесу» в сегменті отримання дозволів на будівництво, піднявшись на 145 пунктів (з 186-го).

Довідка
Міжнародна фінансова корпорація — юридично і фінансово незалежна організація, що входить в структуру Світового банку. Мета МФК — забезпечення сталого припливу приватних інвестицій в країни. Членами МФК є понад 180 країн.
Ідентифікатор: 12216