Український предметний дизайн отримає ще один поштовх
Фото: BAU.ua

Український предметний дизайн отримає ще один поштовх

Новий будівельний сезон зустріне молодих архітекторів і дизайнерів стартом проекту SVIT FORM - всеукраїнський конкурс предметного дизайну, який надає можливість побачити, як ідеї трансформуються в продукцію і продаються по всьому світу. Під час проведення будівельної виставки InterBudExpo 2014 (26-29.03.2014) оголосять про початок прийому робіт і технічні вимоги до розробок.

Організатори конкурсу, «Київський Міжнародний Контрактовий Ярмарок» та Молодіжне об'єднання КО Спілки дизайнерів України ВАРТО, залучають до участі зацікавлені сторони: італійські фабрики і молоді таланти.

Так, в 2013 році учасниками проекту стали італійські фабрики FIMA Carlo Frattini (виробник сантехнічного обладнання) і Linea Cali (створює і випускає дверні ручки). Відповідно приймалися роботи у двох номінаціях: дизайн змішувача і дверної ручки.

Серед більш ніж 300 робіт були відібрані 27 фіналістів. І на спеціалізованій виставці «СOMFORT HOUSE: Climate Design 2013» були оголошені переможці. Отже, у виробництво будуть запущені:
- Змішувач «Cubo» від Олександра Марокко;
- Дверна ручка «Quicksilver» від Світлани Шиян та Ярослава Мішенова;
- Дверна ручка «Spirit» від Дмитра Козиненко.

Детальніше про роботи можна дізнатися в статті «Svit Form 2013: український дизайн на світовому рівні» (http://www.bau.ua/library/art-svit_form_2013_ukrainskij_dizajn_na).
Ідентифікатор: 11382