Скловолоконна теплоізоляція Knauf Insulation пройшла випробування на термін експлуатації

Згідно з протоколами ресурсних випробувань, термін ефективної експлуатації всієї лінійки виробів зі скляного штапельного волокна, пропонованих компанією `Кнауф Інсулейшн`, складає мінімум 50 років. Випробування були проведені Українським науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій ДП НДІБК.
За українським будівельним нормативними документами, термін ефективної експлуатації теплоізоляційних матеріалів повинен бути мінімум 25 років. Такий документ повинні мати всі виробники або постачальники утеплювачів. `Ми пішли далі і провели дослідження на термін в 50 років, термін в два рази перевищує нормативний. Ми впевнені в якості продуктів, що поставляються нашою компанією на український ринок, - констатує Сергій Кутузов, технічний менеджер компанії `Кнауф Інсулейшн Україна`. - Показник терміну ефективної експлуатації теплоізоляційного матеріалу важливий, по-перше, для проектувальників, так як на основі цих даних приймається рішення про застосування того чи іншого матеріалу в захисної конструкції будівлі. По-друге, це необхідно будівельникам (виконавцям робіт), так як вони несуть відповідальність за якість виконання робіт, а значить і за матеріали в тій чи іншій конструкції.
По-третє, показник терміну ефективної експлуатації теплоізоляційного матеріалу важливий і для замовника або власника. Споживач повинен бути впевненим, що в найближчі 50 років утеплювач в його будинку буде виконувати свої функції, його експлуатація не потребує додаткових дій і витрат`.
Нагадаємо, що згідно ДБН В.2.6-31: 2006 `Теплова ізоляція будівель`, всі теплоізоляційні матеріали, застосовувані для утеплення будинків, повинні мати висновок, що підтверджує 25-річний термін ефективної експлуатації ізоляції.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+3044391172 XX XX +3044 391 17 27
+3044391172 XX XX +3044 391 17 29
Ідентифікатор: 9272