Донецьк за рахунок іпотечного кредитування добудовуватиме незавершені об`єкти в регіоні

Донецьк за рахунок іпотечного кредитування добудовуватиме незавершені об`єкти в регіоні

Донецька облдержадміністрація ставить завдання у максимально короткі терміни закінчити будівництво недобудованого житла за рахунок іпотечного кредитування. Про це заявив заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Олександр Аліпов на робочій нараді з питань іпотечного кредитування недобудованого житла в регіоні за програмою Державної іпотечної установи.
`Наше завдання полягає в тому, щоб у максимально короткі терміни закінчити будівництво недобудованого житла. Ми сформували перелік з 53 об`єктів зі ступенем готовності більше 50%, які, на нашу думку, мають бути добудованими. Одним із джерел фінансування ми бачимо іпотечне кредитування`, - зазначив Олександр Аліпов.
За його словами, Державна іпотечна установа з цього року відновлює операції на ринку кредитування і готова ініціювати діалог з питань добудови житла і надання допомоги населенню у придбанні квартир у вигляді доступних іпотечних кредитів. Принципи роботи Державної іпотечної установи щодо фінансування недобудованих об`єктів житлового призначення в регіонах викликали жваву дискусію банкірів, забудовників і всіх присутніх, тому що механізм роботи Програми ДІУ дозволить прискорити темпи завершення значної кількості недобудованого житла на Донеччині.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8904