До кінця року столиця отримає нову станцію метро

До кінця року столиця отримає нову станцію метро

До кінця 2011 року столична влада планує ввести в експлуатацію станцію метро `Виставковий центр` Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену.

Про це повідомив Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час виїзної наради з питань будівництва об’єктів транспортної інфраструктури Києва у 2011-2012 роках під головуванням Прем‘єр-міністра України Миколи Азарова.

`До кінця року ми плануємо здати в експлуатацію низку першочергових інфраструктурних об’єктів`, – поінформував під час наради голова КМДА.

За його словами, ЗАТ `Київметробуд` продовжуватиме будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії від станції `Виставковий центр` до Одеської площі.

За поточний рік столична влада планує ввести в експлуатацію першу чергу Подільського мосту з відповідним заїздом на нього з просп. Ватутіна, під’їзної автомобільної дороги від просп. Червонозоряного поблизу примикання від вул. Кіровоградської до аеропорту `Київ`, транспортної розв’язки біля станції метро `Дніпро` після її реконструкції, що триває. За словами Олександра Попова, в поточному році можливо виконати першу чергу реконструкції – збудувати естакаду лівоповоротного з’їзду з мосту `Метро` у бік мосту ім. Патона, що значно поліпшить рух транспорту на цій розв’язці.

Також продовжується будівництво транспортної розв’язки на примиканні просп. Науки до Столичного шосе. Восени 2011 року буде введено в дію прогонову будову естакади, що дозволить забезпечити повноцінний транзитний рух по Столичному шосе в обидві сторони і вилучити зі схеми руху світлофори на примиканні з проспектом Науки.

Ще один важливий для міста об’єкт, будівництво якого добігає кінця – ІІ нитка міського каналізаційного колектора. Станом на сьогодні із загальної довжини колектора 9,9 км залишилось виконати проходку 236 м на ділянці від ствола №11 до ствола №12, та завершити спорудження комплексів переключень на стволах №9, №10 та №12.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8841