Тариф на електроенергію для не газифікованих будинків зменшиться
Carlosalberto Lofffonseca

Тариф на електроенергію для не газифікованих будинків зменшиться

Після розгляду та урахування чисельних звернень від громадян Національною комісією регулювання електроенергетики була розроблена постанова `Про внесення змін до тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження Змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам`.

Постанова встановлює тариф в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутнє або не функціонує централізоване теплопостачання, в розмірі 21,54 коп. за 1 кВт*год (з ПДВ) незалежно від обсягів її споживання в окремому багатоквартирному, а не в населеному пункті в цілому, як було прописано раніше.

Підтвердити факт відсутності газифікації чи централізовано теплопостачання уповноважена інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії.

В постанові чітко прописано визначення багатоквартирних будинків, які підпадають під дію: житлові будинки з трьома та більше квартирами (будинки багатоквартирні масової забудови, будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, будинки житлові готельного типу), крім гуртожитків, готелів, туристичних баз, таборів, будинків відпочинку, відокремлених житлових будинків садибного типу (міських, позаміських, сільських), вілл, дач, будинків для персоналу лісового господарства, літніх будинків для тимчасового проживання, садових будинків, а також спарених або зблокованих будинків з окремими квартирами, що мають свій власний вхід з вулиці тощо.

Нові тарифи вступають в дію с 1 травня.
Ідентифікатор: 8836