Темпи поліпшення характеристик світлодіодів випереджають прогнози
Фото ECAL

Темпи поліпшення характеристик світлодіодів випереджають прогнози

За даними дослідження `Енергозберігаючі технології: ринок світлодіодів`, підготовленого МА `Навігатор`, темпи поліпшення характеристик світлодіодів випереджають прогнози. Так, світловий потік в 100 лм / Вт був отриманий на лабораторних зразках вже в 2007, а не в 2010 р., як очікувалося. І компанії, що діють на світлодіодному ринку, продовжують активні розробки в цьому напрямі.

Зокрема, в березні 2011 р. фахівці OSRAM заявили, що в ході нещодавно проведеного лабораторного дослідження змогли досягти нових висот в енергоефективності світлодіодів.

Пікове значення в 142 лм / Вт, виміряний у стандартних умовах, отримано OSRAM Optosemiconductors при колірному враження, близькому до лампи розжарювання. І більше того, за словами директора з розвитку OSRAM Opto Semiconductors, доктора Норвіна фон Мальме, потенціал нового підходу дозволить домогтися значення світлової віддачі світлодіодів з теплим білим свіченням в 180 люмен / Ватт - при збереженні відмінною перенесення кольорів.

Такі рекордні показники стали можливі за рахунок ноу-хау компанії OSRAM в сфері розробки архітектури тонкоплівкових чіпів, а також удосконалення етапів виробництва, перш за все, епітаксійного процесу.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 8820