Кабінет Міністрів послабив умови виплати кредитів для сімей, які вклали кошти в проблемні об’єкти
Олена Сердюк для BAU.ua

Кабінет Міністрів послабив умови виплати кредитів для сімей, які вклали кошти в проблемні об’єкти

Кабінет Міністрів розширив перелік підстав для встановлення можливості відтермінування сплати основної суми боргу молодим сім’ям, внісши відповідні зміни до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла (від 29.05.2001 № 584). Вони дають можливість зменшити кредитне навантаження, насамперед, для сімей, котрі вклали свої кошти у проблемні житлові об’єкти.

Ці зміни можуть полегшити ситуацію в 668 молодих сім’ях. Однак, перспектива отримання житла для них залишається не визначеною.

Як пояснив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов: `Змінами встановлюється, що регіональне управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, в разі народженні дитини, одруження, смерті одного з членів сім’ї позичальника, а також порушення терміну прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта більш як на шість місяців може визначити у кредитному договорі з позичальником пільговий період для сплати основної суми боргу, крім відсотків за користування кредитом, терміном до одного року або до прийняття в експлуатацію такого об’єкта`.
Ідентифікатор: 8827