В Києві обговорили питання видобутку нетрадиційного газу

В Києві обговорили питання видобутку нетрадиційного газу

За підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з 21 по 22 квітня 2011 року відбулась Перша Міжнародна Конференція `Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу`.

У ході конференції були підняті питання розвитку ринку газу, розвідки та оцінки нетрадиційного газу, залучення інвестицій та новітніх технологій у геологорозвідку і видобуток сланцевого газу, метану. Розглядалися також юридичні та екологічні аспекти видобутку газу з нетрадиційних джерел, питання законодавчого регулювання.

В конференції взяли участь провідні компанії в освоєнні нетрадиційних джерел в США та Канаді - Shell, Exxonmobile та Chevron.

Як зазначив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко: `Ми вже отримали в якості партнера з видобутку нетрадиційного газу компанію Exxonmobile, про що було підписано Меморандум і сьогодні вже проводяться відповідні роботи. Ми отримали пропозиції від наших колег з компанії Shell, компанії Chevron з різними моделями роботи, але з видобутком газу на нашій території`.
Ідентифікатор: 8814