На Мальдівах побудують перший плаваюче поле для гольфу в світі
Фото Inhabitat.com

На Мальдівах побудують перший плаваюче поле для гольфу в світі

Острівній державі загрожує затоплення, викликане зміною клімату. Для того щоб не згинути в морській безодні, йому необхідно розвивати будівництво об`єктів, які можуть триматися на воді.
Ряд архітектурних бюро Нідерландів і компанія Troon Golf збираються побудувати на Мальдівах поле для гольфу на 18 лунок, оснащене всіма зручностями і не завдає шкоди навколишньому середовищу. Вартість проекту оцінюється в $ 500 млн.
Поле розташується на спеціальних платформах, які зможуть триматися на воді. Серед `чистих` технологій, які будуть використовуватися для задоволення різних потреб гольфістів, виділяються системи водяного охолодження і опріснення морської води, а також цілі поля сонячних панелей. Переміщатися від однієї лунки до іншої можна буде по підводних тунелях, з яких буде відкриватися гарний вид на життя мешканців навколишніх рифів.

Крім того обставини, що цей проект приверне на Мальдіви додаткове число туристів, він являє собою важливу віху на шляху до будівництва об`єктів, які можуть триматися на воді і, цілком можливо, стануть новим будинком для населення острівної держави.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8809