Представник Київенерго відвідав завод з переробки сміття в Нідерландах
Фото НУСЕП

Представник Київенерго відвідав завод з переробки сміття в Нідерландах

В рамках бізнес-місії до Нідерландів українські компанії, що працюють у сфері енергозбереження у житлово-комунальному господарстві та промисловості, відвідали Амстердам з метою проведення індивідуальних зустрічей з голландськими компаніями та візитів на проекти з енергозбереження.

Однією з таких зустрічей була екскурсія на Afval Energie Bedrijf – завод з переробки сміття в Амстердамі.

Afval Energie Bedrijf майже повністю забезпечує енергією місто Амстердам. Представники заводу розповіли, що навіть трамваї, метро і вуличні ліхтарі в Амстердамі працюють на сталий електроенергії. Надлишкове тепло, яке утворюється під час спалювання, використовується для забезпечення опалення та гарячої води, а також це є ще одиним способом скорочення викидів СО2 у місті. В ході зустрічі з представниками заводу, члени делегації обговорили можливості співпраці. Особливо цікавою ця зустріч стала для представника АК `Київенерго`, оскільки в Києві планується модернізація Київського заводу з переробки сміття, і досвід Нідерландів може стати неоціненним для такого проекту.

Захід було організовано Нідерландсько-українською сталою енергетичною платформою НУСЕП за сприяння Міністерства економіки Нідерландів та Державного агентства Нідерландів з енергетики та клімату.
Ідентифікатор: 8782