До 2015 року в Україні діятиме Програма перегляду державних будівельних норм і правил

До 2015 року в Україні діятиме Програма перегляду державних будівельних норм і правил

13 квітня Кабінетом Міністрів України була затверджена Програма перегляду державних будівельних норм і правил на період до 2015 року.

На необхідності переглянути існуючі норми та правила неодноразово наголошували спеціалісти та гравці будівельного ринку. На думку багатьох це допоможе регулювати відносини в будівельній галузі, а також відобразити реалії та потреби сьогодення.

В першу чергу будуть розглядатися документи, які були прийняті до 1992 року, це більше 370 документів. Наша нормативна база буде адаптована до нормативної бази Європейського Союзу, буде створенний механізм міжгалузевої координації робіт з нормування у будівництві.

Як додав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр Віктор Тихонов: `Не чекаючи Програми, нам вдалося вже оновити нормативну базу більше як на половину. У 2010 році кількість переглянутих будівельних норм за позначками СНиП та СН від успадкованого загалу досягла 78%. Завершення роботи з перегляду застарілих державних стандартів заплановано на 2011, а будівельних норм - на 2012 роки`.
Ідентифікатор: 8773