Ринок не радує стабільністю. Аналіз та поради партнерам.

Події в Японії, які не сходять зі шпальт offline-та online-видань, стали приводом для багатьох компаній, журналістів і експертів поміркувати на теми, пов`язані з долею галузі: замислитися про безпеку ядерної енергетики і частині витрат на електроенергію у вартості сітки зварної, висловити свої припущення про вплив японської ситуації на світовий попит на сталеву продукцію чи шанси українських компаній на металоринку Південно-Східної Азії.

Хтось упевнений, що ситуація в Японії, найбільшому експортері металопродукції в Азії, могла підштовхнути ціни вгору, а зниження японських постачань стане успіхом для українських компаній, і вони зможуть використовувати свої незадіяні потужності.

Але дані «Укрпромзовнішекспертизи» говорять про те, що японським фактором, швидше, скористається Китай, який переорієнтує експорт з урахуванням потреб Японії у відновленні країни, а злети і падіння українського металоринку будуть визначати внутрішні фактори і ... значне подорожчання сировини, яке готує світовому ринку сталі квітень, який традиційно приносить нові квартальні контракти.

В якості яскравого прикладу нестабільності цін на сировину можна навести найбільшого постачальника коксовугілля BHP Billiton Mitsubishi Alliance, який зараз запропонував своїм споживачам не квартальні, а місячні контракти, а нові ціни на залізну руду також обіцяють «порадувати» споживачів своїм зростом.

На цьому тлі, не варто забувати, що квітень - це період активізації будівельної галузі, час збільшення закупівель будівельних матеріалів, і кожна компанія думає про ефективність свого бізнесу.

З урахуванням зростання цін на сировину, а, значить, на дріт і вироби з дроту, ми рекомендуємо своїм сьогоднішнім і майбутнім партнерам приділити особливу увагу якісним характеристикам товару: геометричним параметрам сітки, якості зварювання і цинкового покриття. Це дозволить мінімізувати витрати і придбати продукцію з максимальним терміном служби.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 6233 8 XX XX +380 6233 80765
+380 6233 8 XX XX +380 50 348 5049
+380 6233 8 XX XX +380 6234 90642
Ідентифікатор: 8760