В Севастополі розглядають питання кредитування енергозбереження
Janis Rozentals

В Севастополі розглядають питання кредитування енергозбереження

В Севастополі розглядають питання кредитування енергозбереження

Влада Севастопольської міської державної адміністрації звернула свою увагу на відшкодування коштів, які були витрачені на енергозбереження. Механізми реалізації такого заходу розглядаються с міським філіалом Приватбанку.

В рамках цієї програми жителі Севастополя зможуть взяти кредити строком від шести місяців в сумі до 10 тисяч гривень і потратити їх на утеплення будинків, заміну вікон, заміну приладів обліку тепла, води та газу, тобто на ті заходи, що дозволять створити більш енергоефективне житло. Процентна ставка за кредитом компенсуватиметься з бюджету для пенсіонерів у розмірі 100%, для працюючих жителів – 50%.

`Зараз спільно із банком ми розробляємо програму за наданням таких кредитів, яку для затвердження направимо в міську Раду. Реалізацію даної програми ми плануємо почати у другій половині цього року. На погашення відсотків по кредитах населення з бюджету планується виділити орієнтовно до 1,5 млн. грн.`, - зазначив заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Ігор Локтіонов.

Цільове призначення коштів буде контролюватися владою.
Ідентифікатор: 8754