У 2011 році ціни на житло в Україні будуть знижуватися
Олена Сердюк для BAU.ua

У 2011 році ціни на житло в Україні будуть знижуватися

Ціна пропозиції житла на ринку нерухомості Україні буде знижуватися в розмірі 3-5% протягом 2011р. Проте, реальна сума угод не зміниться. Про це на круглому столі `Ринок житла Україні. Підсумки I кварталу, прогнози та тенденції`, який проходив у Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрило, 23) заявили рієлтори і експерти.

Експерти ринку висловили думку, що кількість угод на ринку буде рости на 5-10% на місяць. Ринок активізується ближче до осені, коли активно запрацює іпотечне кредитування.

`Ми знаходимося в стані депресивної стабілізації. Але це вже не падіння і це важливо`, - заявив керівник комітету АФНУ з інформаційних технологій, сервісів, аналітики, МЛС Андрій Гусельников.

За його словами, нижчі ринок падати не буде, але реально пожвавлення і підйому можна очікувати не раніше 2012 року.

Нагадаємо, що станом на 1 квітня 2011 - року середня вартість житлової нерухомості в Києві знизилася з $ 1830,69 / кв.м до $ 1823,49 / кв.м, що у відносному обчисленні складає -0,39%. Таким чином досягнуто мінімальний рівень цін, що спостерігався в квітні 2009 року після стрімкої кризової корекції.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8749