Держкомзем пропонує скоротити процедуру розробки документації із землеустрою

Законопроект, розроблений Державним агентством земельних ресурсів України, значно скоротить процедуру розробки і затвердження документації із землеустрою. Про це заявили члени комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва під час обговорення проекту закону N8209 `Про внесення зміни до статті 151 Земельного кодексу України (щодо спрощення процедури надання земельних ділянок для потреб, пов`язаних з користуванням надрами)`.

Як повідомляє офіційний портал відомства, документ розроблено Держземагентством для спрощення процедури виділення земельних ділянок у користування, в тому числі на умовах оренди, для потреб, пов`язаних з користуванням надрами відповідно до отриманих ліцензій.

У разі прийняття законопроекту, при викупі земельних ділянок під об`єкти містобудування або для потреб, пов`язаних з користуванням надрами, розміщення яких визначено містобудівною або землевпорядною документацією, не потрібно буде проводити узгодження місця розташування об`єкта. Як зазначалося на засіданні, це значно скоротить процедуру розробки і затвердження документації із землеустрою.

Частиною першою статті 186 Земельного кодексу встановлено, що прогнозні матеріали, техніко-економічні обгрунтування використання та охорони земель і схеми землеустрою після погодження їх у встановленому порядку розглядаються і затверджуються відповідними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) затвердила на своєму 21-му з`їзді рішення виставити керівництву держави ряд вимог з метою кардинальних змін в агропромисловому комплексі та виходу з глибокої економічної кризи. У разі ігнорування цих вимог АФЗУ має намір відстоювати свої права, гарантовані законами України, всіма діями, включаючи всеукраїнськими страйками селян.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8719