Львів будує нові дороги

Львів будує нові дороги

У 2011-му Львів будуватиме дві нові дороги: вул. Ряшівську, яка в майбутньому з’єднає вул. Наукову з новим терміналом аеропорту, та вул. Вернадського, яка з’єднає Сихів із новозбудованим стадіоном. Про це заявив в інтерв’ю `Львівській пошті` перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Окрім цього, у місті будуть реконструювати цілу мережу доріг: вул. Шевченка (від в’їзду в місто до центру), вул. Чорновола (продовження від вул. Липинського до вул. Варшавської), завершення вул. Липинського, а також вул. Сяйво, Пасічна, Зелена, Героїв УПА, Антоновича. `Таким чином забезпечимо ремонт усіх основних магістралей міста, аби водії та гості міста відчували комфорт під час проїзду`, - зазначив Синютка.

Він також додав, що у 2011 році фінансування дорожнього господарства відбуватиметься з чотирьох джерел. По-перше, ремонти магістральних вулиць проводитимуть коштом держбюджету (передбачено Державною цільовою програмою з підготовки до Євро-2012) - передбачено 311 млн грн. По-друге, 26 млн євро - інвестиційні кошти Європейського банку реконструкції і розвитку, які будуть витрачені на реконструкцію доріг, трамвайних колій та мереж на маршрутах трамваїв №2 та №6. Третє – кошти з частини акцизного збору на бензин, які мають надійти з держбюджету, які будуть вкладені у ремонт невеликих, але важливих для проїзду вулиць. Четверте – власні кошти міста, за які реконструюють внутрішньоквартальні вулиці. За останні п’ять років Львів витратив на свої шляхи майже півмільярда гривень.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8698