`Хенкель Баутехнік (Україна) `: підсумки 2010

За минулий рік обсяг продажів компанії збільшився на 8,6% в порівнянні з 2009 роком і практично зрівнявся з показником 2008 року (понад 1,2 млрд грн.). Компанія здобула перемогу в тендері на постачання матеріалів для реконструкції НСК `Олімпійський`, відкрила новий завод у Львівській області. З ініціативи `Хенкель Академії` в державний класифікатор була внесена нова професія - `монтажник систем утеплення будівель`.

Участь у Євро-2012
Компанія `Хенкель Баутехнік (Україна)`, підтвердивши свій статус надійного партнера у великому будівельному бізнесі, виграла тендер на реконструкцію НСК `Олімпійський`. Вирішальний фактор, який приніс компанії перемогу, - комплексний підхід: від оцінки стану конструкцій до готового рішення з повним технічним супроводом і наглядом.

Продуктові новинки 2010
Компанія `Хенкель Баутехнік (Україна)` випустила на ринок цілу серію нових продуктів з оптимальним співвідношенням ціна-якість, орієнтованих як на людей, які роблять ремонт самостійно, так і на професіоналів.
• Ceresit CN 69 `Покращена формула` - суміш для влаштування підлоги з підігрівом.
• Ceresit CT 16-Pro, Ceresit CT 83-Pro - продукти для систем утеплення Ceresit-Pro.
• Ceresit CL 51 - мастика для швидкої гідроізоляції стін і підлоги під плитку.
• Момент `Стяжка` - суха суміш для влаштування стяжок підлоги всередині будівель.
• Момент ППС - суміш для приклеювання і армування пінополістиролу.
Також компанія `Хенкель Баутехнік (Україна)` випустила нові контактні клеї Момент-Гель і Момент 88, лінійку шпалерних клеїв Момент (Момент Класик, Момент Вініл, Момент Флізелін), вісім нових позицій в категорії промислові підлоги, випустила нову лінійку мозаїчних штукатурок Ceresit СТ 77 одинадцяти квітів.

Нові потужності
На тлі будівельного ринку, поступово виходить з економічної рецесії, `Хенкель Баутехнік (Україна)` продовжує нарощувати виробничі потужності.

У травні 2010 був офіційно відкритий Миколаївський завод будівельних сумішей компанії `Хенкель Баутехнік (Україна)`. Це п`ятий завод компанії в Україні. Загальні інвестиції в будівництво й устаткування - 12 млн євро.

На заводі компанії у Вишгороді були модернізовані лінії з випуску рідкої продукції: штукатурки та фарби. Обсяг інвестицій - 1,5 млн грн.
У 2010 році досить високі результати були досягнуті в рамках проекту Центри комплектації Ceresit-Pro, які надають повний комплекс послуг з утеплення будинків методом скріпленої теплоізоляції. Загальний приріст у грошовому обороті ЦК склав близько 25-30% в порівнянні з 2009 роком.

Також була розширена мережа Центрів тонування Ceresit, що надає покупцям можливість тонувати матеріали безпосередньо в місцях продажу. Збільшилася кількість доступних кольорів і відтінків. Доступні 350 кольорів для фарби і 211 для штукатурки.

`Хенкель Академія`
У 2010 в рамках освітнього проекту `Хенкель Академія` було реалізовано безліч проектів, включаючи введення нової професії та розробку унікального комплексу навчально-методичних матеріалів.

За ініціативою компанії `Хенкель Баутехнік (Україна)` Міністерство науки та освіти України затвердило державний стандарт професійно-технічної освіти з професії `монтажник систем утеплення будівель`. Стандарт впроваджується в навчально-виробничий процес з 2010-2011 навчального року.

Відбулося офіційне відкриття двох навчальних центрів проекту `Хенкель Академія` у Тернополі та Донецьку. Тепер по всій Україні налічується 29 навчальних центрів.

Випущені нові навчально-методичні матеріали для підготовки фахівців будівельних спеціальностей:
• `Навчаємо по-новому` - комплекс педагогічних програмних засобів із застосуванням інформаційних технологій, який включає в себе унікальні `Робочі зошити` з технічною інформацією про будматеріали, контрольними роботами, полями для самостійної роботи
• Навчальний посібник з проектування, улаштування та експлуатації підлог
• Навчальний посібник з проектування, улаштування та експлуатації систем утеплення

Навесні минулого року за участю `Хенкель Академії` пройшов Всеукраїнський конкурс професійної майстерності за фахом `Лицювальник-плиточник`, організованого Міністерством освіти і науки України серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Крім того, в грудні компанія спільно з партнерами організувала та провела перший в Україні семінар `Підходи до реалізації проектів з термомодернізації житлових будівель`.

Визнання
Кількість і якість нагород, яких удостоїлася компанія, її продукти і менеджмент в 2010 році, підтверджують статус `Хенкель Баутехнік (Україна)` як найбільш впливового гравця будівельного ринку.
• У 2010 компанія `Хенкель Баутехнік (Україна)` очолила рейтинги `ТОП 100. Лідери бізнесу України `і` 100 найбільших компаній України `.
• ТМ Ceresit в п`ятий раз здобула перемогу в номінації `Сухі будівельні суміші року` міжнародного фестивалю-конкурсу `Вибір року 2010` і отримала почесне звання `Лідер десятиліття`.
• Національна кампанія `Вологопоглинач Сeresit - 2009` завоювала срібло Effie Awards Ukraine 2010.
• Генеральний директор компанії `Хенкель Баутехнік (Україна)` Володимир Соха очолив рейтинг `100 кращих ТОП-менеджерів України` і ввійшов до п`ятірки кращих 300 ТОП-менеджерів України за версією журналу `Гвардія`.
• Також компанія зайняла перше місце на внутрішньому міжнародному конкурсі Lion Awards концерну `Хенкель` в номінації `За ефективну операційну діяльність`.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 490 XX XX +380 44 490 5120
+380 44 490 XX XX +380 44 490 7768
Ідентифікатор: 8680