Готелі до Євро-2012 - слабка ланка підготовки

Готелі до Євро-2012 - слабка ланка підготовки

На думку міжнародних експертів, сфера готельної нерухомості стала слабкою ланкою у підготовці України до Євро-2012. На сьогоднішній день в країні підготовлено до прийому сім`ї УЄФА 77% номерного фонду (14 тис. номерів у готелях категорії 3 *- 5 *), це досить багато, якщо враховувати, що до чемпіонату ще рік, а також те, що інші 23% активно готуються. Проте все ще актуальним залишається питання розміщення вболівальників.

Як відзначають фахівці www.socmart.com.ua, за різними прогнозами в Україні приїде від 600 тис осіб до 1 млн. Розкид занадто великий, щоб робити припущення з приводу того, чи готові Київ, Харків, Донецьк і Львів прийняти уболівальників. Крім того, як правило, футбольні фанати віддають перевагу більш дешеве житло, з яким, як відомо, у нас справи йдуть куди гірше, ніж з елітним. Хоча, ситуація в кожному з міст йде по-різному.


Найбільша кількість об`єктів будівельної нерухомості готельної сфери зосередилося в столиці і області, на другому місці Львів і область, далі - Донецька і Харківська області зі своїми центрами.

Проте, фахівці socmart.com.ua відзначають, що найбільш висока київська активність - це закономірний факт. Природно, що столиця повинна виглядати найбільш гідно. На сьогоднішній момент в Києві і області існує 119 готельних об`єктів, які плануються, будуються, реконструюються і недавно введені в експлуатацію, 56 готелів знаходиться тільки на стадії проекту, 40 будуються (активно і не дуже), 12 реконструюються, а 11 нещодавно введено в експлуатацію .

КИЇВ

Незважаючи на той факт, що в Києві і так є кілька висококласних готелів, до Євро-2012 планують відкрити ряд шикарних готелів. Планувати і відкрити - речі, часом, зовсім різні, тим не менш, у столиці до чемпіонату очікуються:

`Hilton`. Готелів цієї всесвітньо відомо мережі по всьому світу сотні, бажання побудувати один з них і в українській столиці цілком природно, але, 25-поверховий готель навряд чи встигнуть ввести в експлуатацію до Євро-2012. Побудувати - можливо, але на запуск готелі такого класу і рівня звичайно йде не менше 6 місяців, якщо врахувати, що зараз побудовано 12 поверхів, стає ясно, що встигнуть навряд чи.

`Sofitel`. Ситуація аналогічна, було заявлено, що готель збудують до Євро-2012, але зараз будівництво знаходиться всього лише на початковому етапі, коли заявлений термін, відведений на нього, 2.5 - 3 роки. На жаль, і `Sofitel` навряд чи прийме футбольних фанатів.

`Гранд готель`. А ось `Гранд готель`, на думку фахівців socmart.com.ua, точно буде функціонувати до Євро-2012 і приймати гостей з усього світу. Вже зараз будівельні роботи над об`єктом закінчені, ведуться оздоблювальні та ремонтні. Відкрити готель повинні в кінці 2011-го року.

`Ibis`. Тризірковий `Ibis` стане першою готелем міжнародної мережі в Україні (оператор - `Accor Hospitality`) а також, точно буде приймати футбольних фанатів. Новий готель повинні відкрити зовсім скоро - навесні-влітку 2011-го року.

ДОНЕЦЬК

У Донецьку на сьогодні існує 41 будівельний об`єкт, з яких 12 проектується, а 14 будується. У цілому, Донецьк можна відзначити як місто, яке дбає про бюджетне житло.

Так, за даними socmart.com.ua, в місті сьогодні реконструюють два гуртожитки Донбаської національної академії будівництва і архітектури, які будуть функціонувати як хостели. Це значний внесок у номерний фонд міста, так як всього в двох будинках налічують 400 місць.

`Campanile`. У другому кварталі поточного року в Донецьку планується початок будівництва готелю під брендом `Campanile`. Цей готель теж обіцяють ввести в експлуатацію до чемпіонату. На відміну від столичних п`ятизіркових готелів, часу на введення тризірковому готелі необхідно набагато менше.

На думку фахівців socmart.com.ua, встигне до Євро-2012 і друга черга готелю `Вікторія`, розташованої зовсім поруч біля `Донбас-Арени`. На сьогоднішній момент виконано 80% робіт, 23-поверхова нова будівля готелю має функціонувати в кінці поточного року.

ЛЬВІВ

За даними компанії socmart.com.ua, у Львові та області налічують 85 об`єктів будівельної нерухомості, більшість з яких знаходяться на стадії проекту (35 об`єктів), 24 будується. Варто відзначити, що досить велика кількість готелів у Львові реконструюються.

`Тустань`. Це готель категорії 2 *, але, власники прийняли рішення підняти її рівень на одну зірку за рахунок капітального ремонту. Швидше за все, `Тустань` футбольних уболівальників буде приймати вже, будучи тризірковому.

У готелі `Дністер` теж був запланований капітальні ремонт, але від нього через брак фінансування відмовилися. Але, готель все одно ремонтують, номери будуть зустрічати гостей відремонтованими і свіжими.

Досить велика кількість об`єктів, що входять до числа відносяться до Львівської області, знаходяться у Трускавці.

`Royal Апарт Готель`. Готель, що входить до складу комплексу `Роял Готелі & СПА Курорт`, вже добудовують прямо в центрі міста. Зовсім скоро (у квітні цього року) готель повинен почати функціонувати, повідомляє Соцмарт.

ХАРКІВ

На сьогоднішній день, за даними компанії Соцмарт, в Харкові та області налічується найменшу кількість будівельних об`єктів - всього 34, зате з них на стадії проекту тільки 6, а будується 18. У місті не дуже активно проводиться реконструкція вже наявних готелів, але деякі, все ж таки, ремонтують.

`Експрес`. Готель, що знаходиться на Привокзальній площі, активно реконструюється. Гостей із усього світу, напевно, візьме оновлене 16-типоверхова будівля з комфортабельними номерами.

`Аркада`. Розширюється готельний комплекс, який знаходиться в центрі міста, але при цьому у відокремленому місці. Так добудовують два нові будинки і планують ще один.

Досить значущою подією стане відкриття готелю `Місто`, яка входить до складу великого комплексу і стоїть на Привокзальній площі. Готель планується 14-типоверховий і п`ятизірковий. Готель хочуть відкрити наприкінці 2011-го року. Інформація з контактами по всьому, що будуються і проектованим готелям доступна в базі даних будівництв і проектів готелів Євро-2012 від компанії `Соцмарт`.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8675