Сьогодні на НСК стартує підйом вантів

Сьогодні на НСК стартує підйом вантів

Сьогодні на НСК `Олімпійський` стартує важливий етап з підйому вантової системи унікальної конструкції покрівлі стадіону. Завершення процесу підйому заплановано орієнтовно на 20 квітня 2011-го. Про це стало відомо за підсумками робочої наради, що відбулася під головуванням Президента України Віктора Януковича.

Як розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, єдина затримка на реконструкції столичної арени пов’язана із поставкою комплектуючих унікальної вантової системи НСК. `На вантах зав’язано багато інших етапів, зокрема мембрана, яку планують встановити після підйому`, – зазначив Віце-прем’єр.

За словами Бориса Колеснікова, остаточний кошторис робіт з перебудови `Олімпійського` має бути на 20% нижчим, ніж вартість арени у Варшаві, місткість якої буде на 14 тисяч меншою. Віце-прем’єр наголосив, що ті паралелі, які проводять сьогодні у ЗМІ щодо вартості НСК є некоректним, оскільки стосуються стадіонів, які були побудовані 7-8 років тому.

Після старту підйому найближчими днями на стадіоні відбудеться відрив вантової системи від землі. Нагадаємо, вантова система, яка утримуватиметься кільцями на колонах, складатиметься з тросів загальною довжиною 40 км. Кількість усіх компонентів, тросів, а також різних видів з’єднувальних елементів – 3891, їх сукупна вага – 765 тонн. Підготовчі роботи до встановлення вантової системи тривають з кінця вересня 2010 року.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8667