Мін`юст хоче обговорити Закон про реєстрацію прав на нерухомість
Фото www.minjust.gov.ua

Мін`юст хоче обговорити Закон про реєстрацію прав на нерухомість

Проект закону про державну реєстрацію прав на нерухомого майна, розроблений Мін`юстом, передбачає необхідність подання документів на державну реєстрацію прав як у паперовій, так і в електронній формі. Пропонується запровадити надання витягів із Державного реєстру прав на нерухоме майно як органами державної реєстрації прав, так і нотаріусами. За словами Міністра юстіцііАлександра Лавриновича, проект розроблений Міністерством юстиції з власної ініціативи з метою удосконалення процедури державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі відомства, проектом передбачається можливість отримання виписки з Державного реєстру прав на нерухоме майно особам, які мають майнові права на чуже нерухоме майно. Крім того, пропонується визначити порядок взаємодії органів державної реєстрації прав з державною виконавчою службою, органами державної податкової служби, нотаріусами, а також органом, що здійснює ведення державного земельного кадастру.

Проект закону також направлений на облік тих змін, які відбулися в законодавчому регулюванні прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав, їх державної реєстрації.

Такі зміни винесені міністерством юстиції на громадське обговорення до Закону про державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

Так, розробка проекту була обумовлена наявністю певних недоліків, виявлених Міністерство юстиції в процесі реалізації Закону від 11 лютого 2010 `Про внесення змін до Закону України` Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень `. Надалі, в процесі застосування, такі норми могли б призвести до незручностей як фізичним та юридичним особам, так і органам державної реєстрації прав.

Крім того, з часу набрання чинності зазначеного Закону відбулися зміни в законодавстві, пов`язані з речовими правами на нерухоме майно, обтяженнями таких прав, їх державною реєстрацією. Зокрема, набув чинності Податковий Кодекс України, Указ Президента України `Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади`, було прийнято внесені зміни до законів `Про виконавче провадження` та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8589