Забудовники збільшили використання вітчизняних будматеріалів

Забудовники збільшили використання вітчизняних будматеріалів

Українські забудовники збільшили обсяг використовуваних будівельних матеріалів національного виробництва. Про це повідомив директор проектної групи `Архиматика` Олександр Попов.


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі компанії, в основному до використовуваних українським матеріалів відносяться: цегла, бетон, пісок, арматура, гравій, профлист і т.д., тобто будматеріали, доставка яких з-за кордону економічно недоцільна. Частіше в будівництві використовують фасадні панелі виробництва Росії, плитку, вироблену в Китаї і т.д.


`На сьогоднішній день забудовники використовують до 90% низькотехнологічних матеріалів українського виробництва і 50% високотехнологічних`, - говорить експерт.


`За останній час в нашій країні відкрилися представництва іноземних виробників будматеріалів, які пропонують якісний і недорогий продукт, тому потреба у ввезенні матеріалів з-за кордону мінімальна. Імпортні матеріали більшою мірою використовують при будівництві елітних об`єктів`, - говорить О. Попов.


Що стосується вартості будівельних матеріалів у 2010 році, то вона істотно не змінилася, коливання ціни були пропорційні зміни вартості нерухомості.


`Як тільки ціни на нерухомість почнуть рости, вартість будматеріалів також підвищиться`, - зазначив фахівець.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8544