На НСК - завершення операції `великий підйом`

На НСК - завершення операції `великий підйом`

На НСК `Олімпійський` завершуються останні приготування до підйому вантової системи, яка утримуватиме навіс над глядацькими трибунами.

Вантова система покриття складається з 80 нижніх радіальних вантів діаметром 75 i 90мм, 80 верхніх радіальних вантів діаметром 65 і 85 мм, внутрішнього розтягнутого кільця з 20 напівкільцевих вантів діаметром 115 мм, з’єднаних у 10 кілець, 640 вертикальних вантів (тросів підвіски) для сполучення верхніх і нижніх радіальних вантів (по 8 на кожну пару), 2480 кабелів консольних розкосів з куполами навісу, а також підвісок освітлювального обладнання, фасадних конструкцій та ін. Загальна вага тросів - 765 тонн, сумарна довжина - 40 км.

Підготовчі роботи з монтажу вантової системи на НСК почались у липні 2010 року, коли на трибунах стадіону почали встановлювати дерев’яні піддони для вантів. Протягом останніх місяців усі частини системи (радіальні ванти, троси підвіски і внутрішнє кільце) довелось розкласти і зібрати `на землі`, а далі за допомогою 160 гідравлічних домкратів підняти, натягнувши і закріпивши на колонах.

Наразі триває процес розстановки 160 гідродомкратів для підйому верхніх радіальних вантів. Одночасно на нижньому кільці каркасу на спеціально підготовлені містки встановлюють інший тип гідродомкратів потужністю 200 та 100 тон для підтягування нижніх радіальних вантів.

Після встановлення домкрати під’єднають до гідравлічних станцій, розташованих між колонами на верхньому кільці каркасу. Далі до станцій приєднають радіальні ванти. Саме тоді розпочнеться один з найвидовищніших етапів встановлення навісу – так званий `великий підйом`.

`Стягування`вантової системи проводитиметься одночасно по 80 осях з постійним контролем рівня натягу і деформацій системи.

За проектом навіс накриватиме 100% глядацьких місць. Після підйому на підвісну конструкцію `натягнуть` напівпрозоре мембранне покриття. Вантову конструкцію з надміцних тросів спеціального плетіння розтягають на опорному сталевому каркасі з 80 колон 40 метрів заввишки.

http://nsc-olymp.com/
Ідентифікатор: 8533