Азаров: Ціни на нове житло в Києві будуть найменшими в країні

Азаров: Ціни на нове житло в Києві будуть найменшими в країні

Ціни на нове житло в Києві будуть мінімальними, в порівнянні з аналогічними за Україну. Про це заявив прем`єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на брифінгу після ознайомлення з процесом будівництва нових будинків у столичному районі Осокорки.


Як передає кореспондент Уніан, прем`єр повідомив, що `ми домовилися з будівельниками, що ми в Києві зробимо мінімальні ціни на житло по країні. Щоб Київ був орієнтиром для країни`, - сказав М. Азаров.


Він повідомив, що програму з мінімізації вартості нового житла запропонував голова КМДА Олександр Попов. За словами прем`єра, згідно з цією програмою, ціна соціального житла складатиме 4 тис. грн. за один квадратний метр, а в середньому житло буде коштувати 8 тис. грн. за кв. м.


`За зниженими цінами доступне житло для соціальних категорій наших громадян - для вчителів, лікарів - буде по 4 тис. за кв. М. Це дуже хороша програма. Я думаю, що вона повинна знайти підтримку і в інших регіонах. Ми домовилися, що приблизно 8 тис. грн. повинна бути ціна на кв. м у Києві в середньому по житлу `, - сказав М. Азаров.


Він підкреслив, що такі ціни істотно піднімуть попит на житло. `Більш низьких цін уже не буде. Ці ціни, які ми сьогодні позначили, - на мінімальному рівні рентабельності для будівельників. Ті, хто хоче купити квартиру, нехай поквапляться вже зараз`, - сказав М. Азаров.


При цьому він підкреслив, що покупцям буде надана повна гарантія отримання нового житла за вказаними цінами. `Ми домовилися, що ми дамо людям гарантію, що ці квартири вони дійсно отримають. Купивши зараз, вони її справді отримають в ті терміни, які будуть визначені договором`, - сказав М. Азаров.


При цьому він підкреслив, що така практика повинна бути використана і в інших регіонах України.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8414