Уряд скоротив конкурсну процедуру залучення інвесторів Євро-2012

Уряд скоротив конкурсну процедуру залучення інвесторів Євро-2012

Кабінет Міністрів України скоротив строк проведення відкритих конкурсів із залучення інвесторів для будівництва та реконструкції об’єктів, які готуються до Євро-2012. Про це йдеться в Постанові КМУ №911 від 11 жовтня 2010 року. Цією постановою Уряд вніс зміни в попередній порядок залучення інвесторів, затвердженим 6 серпня 2008 року.

Постанова скорочує мінімальний строк подання оголошення про проведення конкурсу в офіційних джерела інформації з 30 до 10 днів. На такий самий строк Кабмін скоротив мінімальний строк прийому заявок на участь у конкурсі.

Окрім того, Кабмін скоротив строк прийняття рішення про анулювання конкурсу за непідписання договору з вини переможця конкурсу, з 30 до 10 днів.

Уряд також скоротив строк подання учасниками скарг про їхню незгоду з результатами конкурсу з 5 до 2 днів після проведення конкурсу. Причому конкурсна комісія має надати аргументовану відповідь протягом двох (раніше трьох) днів.

Поряд з цим, Уряд зменшив з 9 до 5 мінімальну кількість членів конкурсної комісії. А засідання конкурсної комісії буде вважатися правомочним за присутності на ньому не менше половини складу комісії. Раніше на засіданні мали бути присутні не менше, як дві третини її членів.

`До складу конкурсної комісії входять представники замовника, спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади із забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, Мінекономіки та центрального або місцевого органу виконавчої влади, який прийняв рішення про проведення конкурсу, а також можуть бути запрошені представники інших центральних та/або місцевих органів виконавчої влади`, - йдеться у постанові.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8045