Віктор Тихонов: Громадяни повинні долучатися до розробки проектів рішень з питань державного та суспільного життя

Віктор Тихонов: Громадяни повинні долучатися до розробки проектів рішень з питань державного та суспільного життя

В Уряді напрацювали основні вимоги до організації і проведення органами виконавчої влади консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики. Проект постанови Кабінету Міністрів України `Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики` схвалили сьогодні на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова.

За словами урядовця, проектом постанови пропонується затвердити Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики та Типове положення про громадську раду при центральних та місцевих органах виконавчої влади.

Віктор Тихонов наголосив, що становлення України як демократичної, правової, соціальної держави вимагає від органів виконавчої влади налагодження партнерської взаємодії з громадськими, релігійними, благодійними та іншими організаціями, залучення їх до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади.

`Дієвий діалог між органами виконавчої влади і громадськістю можна забезпечити за допомогою систематичних двосторонніх консультацій, які сприятимуть підвищенню якості підготовки рішень з важливих питань державного і суспільного життя. Громадяни повинні долучатися до розробки проектів таких рішень`, - зазначив Віктор Тихонов.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8034